Odstranjevanje ogrcev s stiskanjem ni najboljša ideja ?>

Odstranjevanje ogrcev s stiskanjem ni najboljša ideja

Ogrci so pravzaprav zamašene pore, ki se jim na vrhu naredi umazan črn poklopec iz trše snovi. Najpogosteje se pojavljajo na nosu, med obrvmi, na bradi tik pod spodnjo ustnico, lahko pa so tudi na licih in ob robu zgornje ustnice. Včasih se naredi ogrc tudi na drugem delu telesa, torej izven področja obraza. Tudi tam je videti kot črna pika, ko jo iztisnemo, pa na plano prileze trd »črv« nesnage in maščobe.

Pa je stiskanje ogrcev sploh prava rešitev? Zagotovo ne. Takšno odstranjevanje ogrcev je neprimerno predvsem iz dveh razlogov:

  • Ogrci so najpogostejši na obrazu in tam si zagotovo ne želite imeti brazgotin kot posledice stiskanja.
  • Pri stiskanju ogrcev lahko v pore s prsti vnesemo nesnago iz okolice, torej tudi bakterije. Tako pride do tega, da se ogrc zagnoji in soočimo se še z večjo težavo, torej z velikim mozoljem ali podkožnim mozoljem, ki je gnojen, vnet in boleč.

Kako naj poteka odstranjevanje ogrcev?

Vsekakor je za vsako kozmetično nalogo potrebno izbrati primerna kozmetična sredstva in pripomočke, nekoliko pa je treba poznati tudi dejstva o koži. Prvo teh dejstev je, da je odstranjevanje ogrcev vsekakor potrebno. Mišljenje, da bodo izginili sami od sebe oziroma jih bo zaradi odstranjevanja še več, je zgrešeno. Ravno nasprotno – sredstva za odstranjevanje ogrcev bodo pore zožila in tako bodo tudi ogrci manj opazni.

Krema proti ogrcem
Do gladke kože z uporabo kreme proti ogrcem.

Uporabljajte torej čistila s salicilno kislino, ki preprečujejo nastajanje ogrcev, ter primerno kremo proti ogrcem in mozoljem. Drugo dejstvo o koži je namreč to, da imamo ljudje različne tipe kože in nekateri imajo pač bolj mastno, ki izloča več maščob. A s primernim čiščenjem ter kremami je mogoče te maščobe brez težav odstranjevati.

Kadar so ogrci resnično moteči in lahko čutimo njihove pikice na koži že, če preko potegnemo s prstom, se lahko poslužimo še enega trika: obliža proti ogrcem. Ta odstrani večino ogrcev, še zlasti tistih večjih in na ravnem delu nosu. Kar se tiče gube ob nosnici, pa bo potrebno ogrce iztisniti.

Odstranjevalec ogrcevStiskanje? Kaj nismo rekli, da je to neprimerno? Vsekakor, če se ga lotite z rokami oziroma z nohti, s katerimi boste ranili kožo. Obraz si torej primerno očistite, nato pa vzemite v roke poseben pripomoček za odstranjevanje ogrcev – odstranjevalec ogrcev in mozoljčkov, ki ga boste našli na spletni strani http://likopen.si/odstranjevalec-ogrcev-in-mozoljckov. Z njim boste tako z ogrci v pregibu kot tudi z mozoljčki, ki jih težko dosežete (na primer ob ušesih), hitro in enostavno opravili, poleg tega pa je pripomoček mogoče tudi enostavno očistiti, saj je narejen iz jekla. Z odstranjevalcem bo odstranjevanje ogrcev povsem preprosto, tako pore z ogrci kot mozoljčke pa boste izpraznili veliko bolj učinkovito. Torej se mozoljček ne bo jutri ponovno pojavil tam, kjer ste danes nesnago že odstranili.

Komentiranje onemogočeno.