Naravna kozmetika za zdravo kožo in dobro počutje ?>

Naravna kozmetika za zdravo kožo in dobro počutje

Po tem, ko je človeštvo desetletja (če ne kar celo stoletje) težilo k industrializaciji, smo se vendarle začeli ponovno zavedati, da industrijski izdelki, pripravljeni po hitrih in nenaravnih postopkih, za nas ne morejo biti najboljši. Pričeli smo se vračati k naravi, saj smo ugotovili, da je naravno najboljše – še zlasti, kar se tiče prehrane in kozmetike.

Naravna kozmetika se že nekaj časa uveljavlja kot najboljša kozmetika, in mnogi manjši proizvajalci že brez težav konkurirajo velikim kozmetičnim koncernom. Še bolje pa je, da postaja naravna kozmetika ponovno nekaj, s čimer se ne ukvarjajo zgolj profesionalci: vse več je ljudi, ki se odločajo za domačo izdelavo najrazličnejših mazil, tako kot so to počele njihove babice in prababice.

Kozmetika iz olivnega olja
Kozmetika iz olivnega olja blagodejno vpliva na kožo.

Kakšne so prednosti naravne kozmetike? Predvsem v tem, da uporabljajo naravne sestavine, ki dejansko izvirajo iz narave, ne pa iz laboratorijev oziroma industrije. Zagotovo je naravna kozmetika zaradi tega nekoliko omejena, saj so določene naravne sestavine precej drage (sinteza sestavin v laboratorijih je kozmetiko v zadnjih desetletjih zelo pocenila). Vendar pa je tudi res, da za učinkovito in zdravo nego kože ne potrebujemo vedno tistega najbolj redkega in najdražjega. Največ lahko naredimo prav s sestavinami, ki so enostavno dostopne in nas ne bodo stale celega premoženja. Saj veste – tudi nega kože z oljčnim oljem ali medom je lahko odlična.

Naravna kozmetika - zakonodajaNaravna kozmetika je tudi pri nas vse bolj uveljavljena. Vse pogosteje jo najdemo na policah drogerij, pa tudi število proizvajalcev narašča, kar je zagotovo pohvalno. Veliko pa bo treba narediti na področju zakonodaje, ne le slovenske, temveč evropske v celoti. Ravno zakonodaja je namreč tista, kjer proizvajalci največkrat trčijo na oviro, saj ta na primer prepoveduje, da bi se naravna kozmetika pohvalila, da dobro vpliva na zdravje in počutje. Ravno tisto, zaradi česar je v največji prednosti, je torej hkrati tudi tisto, česar proizvajalci ne smejo izpostaviti.

Komentiranje onemogočeno.