Multivitamini in minerali za otroke ?>

Multivitamini in minerali za otroke

Vitamini so v našem telesu zlasti pomembni za uravnavanje presnove, rasti, razmnoževanja ter delovanja tkiv in organov. Ker je potreba po teh hranilih, še zlasti v starejši dobi, velika, jih telo ne more samo proizvesti v dovolj velikih količinah. Vitamine moramo zato v telo vnašati z zdravo prehrano ali s prehranskimi dodatki.

Minerale največkrat najdemo v obliki soli in so nujno potrebni za vnos ter delovanje vitaminov v telesu. Ker jih telo samo ne proizvaja, jih v organizem vnašamo z zdravo prehrano ali prehranskimi dodatki. Zadostna količina vitaminov in mineralov v telesu pa je pomembna tako za odrasle kot tudi otroke. V nadaljevanju prispevka vam bomo med drugim zaupali nekaj kakovostnih in učinkovitih vitaminskih dodatkov za najmlajše.

Pomen nekaterih vitaminov in mineralov za otroke

Vitamini za otroke so vključeni v kakovostna prehranska dopolnila, ki jih je najbolje kupovati kar v specializiranih trgovinah s prehranskimi dodatki. Izjemno priljubljeni so Viridian vitamini za otroke – kapsule brez dodanega sladkorja, aspartama ali drugih sladil.

Vitamini za otroke Viridian
Vitamini za otroke Viridian

Vsak vitamin, pa tudi mineral, prispeva k pomembnim funkcijam v otroškem telesu. Vitamin D3, na primer, odlično prispeva k normalni absorbciji kalcija in fosforja, k normalni ravni kalcija v krvi, k ohranjanju zob, k delovanju imunskega sistema, poleg tega ima še pomembno vlogo pri delitvi celic.

Vitamini v spreju

V specializiranih trgovinah so zlasti priljubljeni vitamini za otroke v spreju, saj so za uporabo zelo priročni. V NutriHolis – celostnem centru zdravja v Ljubljani, na Zaloški cesti 167 na Viču – vam na prodajnih policah ponujajo odličen izdelek. To je prehransko dopolnilo, ki ga boste našli pod imenom vitamini za otroke MultiVit Junior Better You. Izdelek je pakiran v obliki ustnega spreja oziroma razpršila.

Vključuje kombinacijo kar 14 esencialnih vitaminov ter mineralov, ki so zasnovani posebej za otroke. Prehransko dopolnilo tako odlično dopolnjuje prehrano otrok v obdobju rasti ter podpira njihov imunski sistem. V ustih izdelek doseže dobro absorbcijo, prav tako hitro in učinkovito deluje.

Otroci takšen izdelek lahko uživajo brez večjih težav, saj je prijetnega okusa, čeprav ne vsebuje sladkorja, glutena, pšenice, mleka ali soje. Vitamini za otroke v spreju so primerni za vse malčke od enega leta starosti dalje.

Vitamini v spreju za otroke
Vitamini v spreju MultiVit Junior

Viridian vitamini za otroke so prav tako odlična izbira, ker jih boste lahko kupili na istem mestu. Sicer pa vam je na voljo še spletna trgovina, kjer boste kakovostna prehranska dopolnila lahko izbirali in nakupovali kar od doma.

Obogatite prehrano svojega malčka

S kakovostnimi vitaminskimi dopolnili torej lahko odlično obogatite prehrano svojega otroka. Na trgu morate izbirati med izdelki, ki so namenjeni izključno za malčke. Odmerki vitaminov in mineralov, ki jih vsebujejo, prav tako pa tudi okus ter način jemanja, so namreč prilagojeni glede na potrebo in željo otrok. Če otroci zaužijejo dovolj vitaminov in mineralov, bo njihova zbranost boljša, še zlasti pri premagovanju vsakodnevnih obveznosti.

Vsekakor pa je pri tem treba misliti tudi na zdravo in uravnoteženo prehrano, ki se je seveda ne da nadomestiti zgolj z dodatki oziroma dopolnili, ne glede na to, kako kakovostna so. Poskrbite še za to, da se bo vaš malček dovolj pogosto gibal ter da bo njegov spanec trden in miren. Na ta način boste zagotovo najbolje poskrbeli za njegovo splošno zdravje in dobro počutje.

Komentiranje onemogočeno.