Je magnezij res pomemben za zdravje? ?>

Je magnezij res pomemben za zdravje?

Ste vedeli, da magnezij igra eno od glavnih vlog pri večini procesov v telesu; od sinteze DNA do presnove inzulina? Če ga v vašem telesu primanjkuje, se lahko spopadate z različnimi zdravstvenimi težavami, ki so vezane tudi na kronične bolezni.

Sicer pa obstaja dovolj »okusnih« možnosti, s katerimi si boste zagotovo pomagali zadovoljiti dnevne potrebe ter na ta način preprečili pomanjkanje magnezija. Veliko omenjenega minerala vsebujejo mandlji in drugi oreščki, fige, avokado, listnata zelenjava (npr. blitva), temna čokolada, tofu, polnozrnate žitarice, losos, skuše, banane in nekatera druga živila.

Katere so glavne naloge magnezija?

Magnezij uravnava krvni tlak in dušikov oksid, ohranja trdnost kosti, podpira rast in razvoj pri dojenčkih in otrocih, skrbi za pravilno delovanje živcev, mišic in tkiva, nevtralizira želodčno kislino, skrbi za gibanje blata skozi črevo ter preprečuje zaprtje.

Nivo magnezija nadzorujejo predvsem ledvice. V urinu ga izločate vsak dan, zato se ob pomanjkanju magnezija v telesu njegov nivo pri izločanju urina še toliko bolj zmanjša. Znano je, da ga v telesu sicer potrebujemo malo, sploh pa glede na druga hranila, a morate vseeno poskrbeti za to, da njegove zaloge redno dopolnjujete. To lahko naredite s pomočjo primerno izbrane hrane ali z dodatki magnezija, na primer s šumečimi tabletami.

Magnezij je naravno prisoten v nekaterih živilih, sintetično je dodan nekaterim živilskih proizvodom, kupite ga lahko tudi v obliki prehranskih dopolnil. Najdete ga lahko še v nekaterih zdravilih, ki so vam na voljo brez recepta, na primer v odvajalih in antacidih.

Vsekakor je najbolje, da magnezij v telo dobite s pomočjo naravnih virov. Če pa ste nagnjeni k pomanjkanju, kar je zlasti značilno za športnike in osebe z večjo mero stresa ter starejše ljudi, posezite po dodatkih magnezija. Pod to kategorijo sodita tudi magnezijev citrat ter magnezijevo olje.

Golden Tree Magnesium Complex + vitamin B6 in vitamin D3

Prehransko dopolnilo Golden Tree Magnesium ComplexNa trgu lahko izbirate med številnimi različicami prehranskega dopolnila, ki vključuje magnezij. Če takšna dopolnila kupujete na preverjenih mestih, si boste zagotovili izdelek, ki vam bo pomagal zadostiti potrebe po magneziju. Izdelek Golden Tree Magnesium Complex + vitamin B6 in vitamin D3 naj bi bila na tem področju ena izmed boljših možnosti.

Golden Tree Magnesium Complex je prehransko dopolnilo z dodanima vitaminoma B6 in D3. Z njim lahko na enostaven način svojemu organizmu zagotovite optimalno količino magnezija. Obenem boste poskrbeli še za zadosten vnos vitaminov D3 in B6.

Prehransko dopolnilo Golden Tree Magnesium Complex bo poskrbelo, da ne boste preveč utrujeni in izčrpani. Prav tako prispeva k sproščanju energije pri presnovi, k delovanju živčnega sistema ter mišic. Ima pomembno vlogo pri sintezi beljakovin, prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju, k ohranjanju zdravih kosti in zdravih zob. Vitamin D3 pa prispeva k normalni absorbciji oziroma uporabi kalcija ter fosforja.

Če menite, da s prehrano ne zaužijete dovolj magnezija, je tovrstno prehransko dopolnilo vsekakor dobra izbira. Na voljo je v nekaterih specializiranih trgovinah, naročiti pa ga je mogoče tudi prek spleta. Ponuja ga spletna trgovina Popolna Postava, kjer boste našli tudi precej dodatnih informacij, tako ali drugače povezanih z magnezijem.

Da odgovorimo še na uvodno vprašanje; vsekakor je magnezij za zdravje izjemno pomemben!

Komentiranje onemogočeno.