Kako se zaščititi pred močnim soncem? ?>

Kako se zaščititi pred močnim soncem?

Čeprav večina med vami sonce obožuje in se najbrž tudi sami radi nastavljate njegovim žarkom, zlasti na dopustu, pa vas strokovnjaki že dolga leta opozarjajo na škodljive učinke močnega sonca. Veste, kako na najboljši način poskrbeti za vrhunsko zaščito, ki na vaši koži in na zdravju nasploh ne bo puščala prav nobenih posledic?

Čeprav morda menite, da o zaščiti pred močnim soncem veste več kot dovolj in da imate pri roki najboljša sredstva, ki vam odlično pomagajo, si vseeno vzemite nekaj trenutkov za nasvete, ki vam jih bomo posredovali. Med njimi je zagotovo tudi takšen, za katerega niste vedeli ali pa ste nanj preprosto pozabili.

1. Skrijte se v hladno senco

Prvi nasvet, kako se zaščititi pred močnim soncem, vam je verjetno dobro poznan že iz otroštva, saj so vas nanj opozarjali starejši. Zdi se vam povsem samoumeven, vendar pa se ga verjetno ne držite povsem.

Senca pod senčnikom
Pazite, da boste pod senčnikom zagotovo v senci.

Na žalost se tega zelo enostavnega nasveta v praksi drži zelo malo ljudi. Večinoma morda tisti, ki so imeli s soncem in njegovo močjo slabe izkušnje. Še vedno pa se velika večina oseb raje kar direktno nastavlja soncu. Posledice seveda niso vidne takoj, ko pa se pojavijo, je težava lahko zelo resna.

2. Pripravite si svojo mešanico olj

Na trgu lahko kupite številne kreme in olja ter mnoga druga sredstva, ki so namenjena zaščiti pred močnim soncem. Na žalost je večina ljudi pri nakupovanju takih izdelkov precej nevedna. Izdelek kupijo, ker je na njem napisana visoka zaščita, ne vedo pa, če to povsem drži in kaj to sploh pomeni. Ste vedeli, da številka na embalaži pravzaprav pomeni, koliko časa bo vaša koža zaščitena?

Priporočamo vam, da si kar sami doma pripravite učinkovito mešanico olj, ki vas bo pred močnim soncem najbolje zaščitila. Olja naj bodo naravna in naj vsebujejo UV faktor 4. V to skupino sodijo olja avokada, jojobe ter sezama. V mešanico lahko dodate še malo macerata korenčka za lepšo porjavitev kože. Ne pozabite na kapljico eteričnega olja kadilne bosvelije, ki na kožo vpliva izjemno blagodejno.

Ko se boste namazali z doma narejenim pripravkom, še ne pomeni, da se lahko kar direktno nastavljate močnim žarkom sonca.

3. Ne pozabite na nego kože po sončenju

Tako kot je pomembna nega kože pred sončenjem, na katero že nekaj ur pred obiskom plaže nanesemo primerno količino izdelka z zaščito, je pomembna nega kože med in tudi po samem sončenju.

Nanos kreme po sončenju
Ko se vrnete domov, uporabite kremo za po sončenju.

Najprej poskrbite za primerno hidratacijo kože. Najbolje je, če kožo poškropite kar s hidrolatom sivke. Takoj zatem se namažite z oljem za po sončenju. Doma lahko za to pripravite mešanico eteričnih olj, ki vam bo pomagala tudi pri morebitnih opeklinah. Priporočamo eterična olja smilja, prave sivke in geranije.

Komentiranje onemogočeno.