Kako kar najhitreje shujšati po porodu? ?>

Kako kar najhitreje shujšati po porodu?

Verjetno si prav vsaka ženska po porodu želi izgledati tako dobro kot pred nosečnostjo ali morda še bolje. V povprečju naj bi se ženske v času nosečnosti zredile za dobrih 10 kilogramov. To je povsem normalno, saj je potrebno upoštevati tudi težo otroka, ki ga nosi v sebi, povečane prsi, povečano maternico, placento, povečan volumen krvi, maščobne zaloge, povečan volumen tekočine in amniotično tekočino. Tudi v tem obdobju pa morajo ženske jesti zdravo, uravnoteženo in zmerno.

Večina žensk kilograme izgubi že pri porodu, vendar jim kar nekaj odvečnih kilogramov še vedno ostaja. Poporodne kilograme se lahko izgubi s kar nekaj volje in truda. V nadaljevanju vam predstavljamo 7 nasvetov, kako shujšati po porodu.

1. Privoščite si dovolj hranilnih snovi

Po porodu ženske potrebujejo večje količine hranilnih snovi, in sicer v obliki vitaminov, mineralov, beljakovin, esencialnih maščob in številnih drugih za zdravje potrebnih hranil. Na dan bi morale imeti vsaj 4 do 6 zmernih obrokov ter popiti vsaj 2,5 litra vode. To je tudi prvi pomembnejši korak k izgubi odvečne telesne teže.

2. Upoštevajte navodila za vadbo, ki ste jih prejeli v porodnišnici

Takoj po porodu ženske ne smejo stradati in intenzivneje hujšati. Obenem se ne smejo posluževati svojih telesnih vadb, temveč morajo upoštevati tiste, o katerih so bile poučene v porodnišnici. Tudi na ta način bodo lahko hitro, predvsem pa na zdrav način izgubljale telesno težo.

3. Pri intenzivnem hujšanju pomaga dojenje

Veliko raziskav kaže na to, da ženske, ki dojijo, veliko hitreje izgubljajo telesno težo. Dojenju naj se tudi zato ne izogibajo. To je dobro ne samo zanje, temveč tudi za otroka.

4. Po posvetu z ginekologom pričnite z intenzivnejšo vadbo

Ženske bi se morale po šestih ali sedmih tednih po porodu posvetovati s svojim ginekologom glede intenzivnejše vadbe, ki se jim prej ne priporoča. Šele po posvetu lahko začnejo z zmerno vadbo, ki jo nato počasi stopnjujejo.

5. Najkoristnejše vadbe po porodu

Ženske, ki tudi po porodu želijo biti lepe in fit, bi se morale po določenem času, ki smo ga navedli, ukvarjati predvsem s plavanjem in vadbo v bazenu, vsakodnevnim sprehodom z vozičkom, rolanjem, kolesarjenjem, lahko aerobiko, jogo in pilatesom.

6. Vadba vsaj trikrat na teden po 60 minut

Izguba kilogramov po porodu bo najuspešnejša, če bodo ženske vsaj trikrat na teden po 60 minut aktivne in se posvečale primernim vadbam. Po treh mesecih po porodu lahko začnejo tudi z zmerno dieto, ki naj temelji predvsem na zdravi prehrani.

7. Šola hujšanja za prvo pomoč

Za vse ženske, ki res ne vedo, kako se lotiti hujšanja po porodu, in za vse tiste, ki jim kljub velikemu trudu kilogrami ne izginjajo, pa obstaja posebna šola hujšanja. V njej se hujšanje izvaja pod strokovnim vodstvom in zdravniško kontrolo. Če vam torej ne uspe izgubiti odvečnih kilogramov, vam bo šola hujšanja zagotovo pomagala.

Vir: https://www.hujsanje.si/hujsanje-po-porodu

Komentiranje onemogočeno.