Kako se lotiti hujšanja? ?>

Kako se lotiti hujšanja?

Če se vam odgovor na zgornji naslov zdi samoumeven in v smeri izbire diete, naj vas malce ustavimo. Hujšanje ni zgolj sledenje določeni dieti in odpovedovanje sladkemu. Hujšanje je proces, ki se vedno prične v glavi. Torej, za hujšanje se morate najprej zavestno odločiti.

In zakaj je to tako pomembno? Če boste v boj z odvečnimi kilogrami krenili lagodno, z željo tu in tam izgubiti kakšen kilogram, ker boste manj pojedli ali se vzdržali sladkega, potem to ne bo kaj prida odločitev. Hujšanje je dokaj kompleksen proces, ki zahteva precej več.

Razčistite pri sebi

Pred pričetkom hujšanja se je potrebno najprej odločiti. Razčistite torej najprej pri sebi, zakaj bi radi shujšali. Je to zato, ker se je nabralo zares veliko odvečnih kilogramov, ki grozijo vaši poletni garderobi, ali pa gre celo za kilograme, ki neposredno ogrožajo vaše zdravje?

Morda se zadnje čase počutite utrujeno, brez volje in prave energije. Ko boste enkrat predse položili tisti pravi razlog, zakaj bi se želeli lotiti hujšanja, bo čas za pripravo najboljše strategije. Tako je. Ni vsak način pravi in primeren za vsakogar.

Pripravite strategijo

Splet je sicer poln nasvetov in shujševalnih diet, a kako izbrati tisto, ki bo za vas najboljša? To seveda ni enostavno, kajti ne gre zgolj za zniževanje številk na tehtnici, pač pa za kompletno sliko. Potrebno je vedeti, kakšna oseba ste, kakšne so vaše prehranjevalne navade, se dovolj gibljete, spijete dovolj vode in podobno.

V tem primeru bi vam priporočili obisk in najem osebnega trenerja. Zakaj? Ker vas bo vse to vprašal tudi sam in na podlagi vaših odgovorov hitro pripravil tisti paket shujševalne kure, ki bo v vašem primeru dal najboljše rezultate. Zapomnite si, ni vse v odrekanju koščkov čokolade ali torti na rojstnem dnevu.

Kilogrami se kopičijo zaradi marsičesa:

  • nepravilno prehranjevanje (razmerje zaužitih maščob, ogljikovih hidratov, beljakovin),
  • neredno prehranjevanje (1x ali 2x na dan),
  • stres,
  • premalo gibanja,
  • premalo spanja.

Strategija naj postane vaše “sveto pismo”

Ko imate pred seboj enkrat ustrezno strategijo, ki zajema zdravo prehranjevanje, telesne aktivnosti in ostalo, lahko pričnete s projektom. Bistvenega pomena pa je, da vztrajate pri svoji strategiji. Težko bo, nihče ne pravi, da ne bo, a potrebno je pokazati vztrajnost. Glejte na svoj krožnik, pomislite, kaj dajete vase, zavedajte se, da je to vse, kar potrebujete, pa čeprav vam bo telo na začetku sporočalo, da je še lačno.

Osvojite rutino in ne izpuščajte ničesar. Upoštevajte nasvet glede gibanja. Če dolgi sprehodi niso dovolj, se poslužite hitre hoje, kasneje teka. Obiščite telovadnico. V primeru, da boste najeli osebnega trenerja, vam bo precej lažje. Poleg tega, da bo vedno vedel, katere vaje morate delati in kako intenzivno, vam bo svetoval tudi pri prehrani. Nič več se ne boste spraševali; kaj naj pa danes skuham za kosilo?

Lotite se hujšanja na začetku. V glavi. In ne pričakujte rezultatov iz danes na jutri. Hujšanje se ne prične nekega spomladanskega dne, ko pogled v garderobno omaro povzroči solzne oči. Če se boste zadeve lotili, kot je treba, bodo odvečni kilogrami že naslednje poletje zgolj le še bled spomin.

Komentiranje onemogočeno.