10 nasvetov za čiščenje kože ?>

10 nasvetov za čiščenje kože

Koža je največji in hkrati vsem dobro viden telesni organ, zato ji posvečamo precej pozornosti – tako zaradi lepote kot tudi zaradi zdravja. Da bi bila naša polt lepa, mladostna in sijoča, pa je treba v prvi vrsti poskrbeti za čiščenje kože. Za to lahko precej naredimo s povsem preprosto vsakdanjo nego in ščepcem previdnosti. Kako? Ponujamo vam nekaj enostavnih nasvetov.

1. Poskrbite, da bo vaša koža dobro navlažena. Pijte dovolj vode, uporabljajte vlažilno kremo in se izogibajte uporabi pretirano tople vode pri tuširanju, saj ta povzroči, da se koža izsuši in se prične luščiti.

2. Ne uživajte alkohola. Predvsem pivo, žgane pijače in mešane alkoholne pijače (koktejli) povzročajo, da se koža izsuši, poleg tega pa pripeljejo še do pojava mozoljev in aken, saj vsebujejo veliko sladkorjev.

3. Preden se lotite nege in čiščenja obraza, si najprej vedno dobro umijte roke. Na rokah imamo množico bakterij, ki bi jih sicer zanesli na obraz! Prav tako za brisanje obraza ne uporabljajte brisače, ki je namenjena brisanju rok.

Umivanje rok
Pred čiščenjem obraza si temeljito umijte roke.

4. Izogibajte se hrani, ki povzroča, da se koža masti in vname ali pa povzroča celo alergijske reakcije. Poleg sladke hrane velja pogosto opustiti tudi mleko in sir.

5. Zatecite se k naravnim negam s proizvodi, ki jih pripravite sami oziroma uporabljajte naravna živila. Ste vedeli, da je jogurt odlična maska za obraz? Da si to lahko pripravite tudi iz avokada, kumaric, paradižnikove mezge in podobno?

6. Če imate težave z mastno kožo, poskrbite, da bo ta vedno lahko dihala in bo imela dovolj kisika. Ne nosite kap in čepic, ki prekrivajo čelo, prav tako z obraza umaknite lase, še zlasti, če zanje uporabljate veliko kozmetičnih pripomočkov.

7. Če čistite kožo z agresivnimi kozmetičnimi sredstvi, jo lahko tudi razdražite. Zakaj ne bi poskusili z naravnimi sredstvi, ki delujejo antibakterijsko oziroma čistilno? Med, česen in olje čajevca so pogosto rešitev.

8. Da bo koža dihala, ne uporabljajte ličil vsak dan. Prav tako ne pojdite zvečer nikoli v posteljo, ne da bi jih odstranili, še bolje pa je, da se ličil znebite že, ko pridete domov in ni več potrebe, da bi bili popolnoma urejeni.

Odstranjevanje ličil
Ko pridete domov, z obraza odstranite make-up.

9. Na kozmetičnih izdelkih je običajno oznaka, ki veli, da so ta uporabna pol leta ali eno leto po odprtju. Skušajte se držati pravila šestih mesecev, nato pa kreme, losjone in ličila zvrzite. Zakaj? Ker se v pol leta nabere v in na njih obilica bakterij! Redno menjavajte tudi čopiče za ličila in predvsem gobice za puder.

10. Za nego telesa enkrat tedensko ali vsaj na dva tedna poskrbite tako, da v kožo vmasirate sol. Vaša koža bo bolj gladka in takoj lepša.

Komentiranje onemogočeno.